Kitap Tavsiyeleri

 Merhaba,









bu uzun ve sancili sürede her derda deva olan Kitap Önerileri ile geri geldim. Tavsiye ettigim tüm Kitaplari okudum, hatta bazilarini defalarca.









The Romanov Empress - Christopher W. Gortner

Rusya'nin son gosterisli yillarinin anlatildigi bir eser. Kadin bakis acisindan yazilmis, sürükleyici, hikayeye dalip gidebileceginiz muhtesem Kitap. Danimarka dan Rusya'ya dayanan bir yasam hikayesi. Koca imparatorlugun neden ve nasil yikildigini okuyup, sinirlenip, mutlu olup, o duruma kendinizi koydugunuz bir hikaye. Tarihi Roman severlerin vazgecilmezi olmali.








Evlenmeden Önce - Dogan Cüceloglu

Evlenmek isteyen, evli olan herkesin yada evliligin ne oldugunu düsünen insanlari okumasi gereken bir Kitap. Icinde kücük, kücük hikayelerin oldugu, insanin kendisine ayna tutup, elestirip, kendini gelistirebilecegi bir Kitap. Bazen evliligimde takildigim yer oldugunda acip baktigim hazine. O kadar sürükleyici, akici ve bizden ki kesinlikle okunulmali.


Seytan ve Sair - John Underwood

Sevdigim kisinin bana önerdigi, sürükleyici bir Kitap. Ilk basladigimda olaylarin cok yavas ve bunaltici oldugunu düsündügüm ama olayi anladiginda soluksuz okudugun Kitap. Shakespear'e farkli bir gözle bakiyorsunuz, herseyi sorgulamaya basliyorsunuz, bazi Ülkelerin icinde ki olaylari fark ediyorsunuz. Okuma firsatiniz olmadiysa, kacirmayin derim.









Factfulness - Hans Rosling

Abimin önermesi üzerine okudugum Kitap.  Ilk 100 sayfasini hayranlikla okudugum ilerleyen bölümlerde artik bu kadar da 'Polyanacilik' olmaz dedigim eser. Insanlarin aslinda bardagin dolu tarafindan baksa o kadar da kötü bir yüzyilda yasadigimizi anlatiyor. Bana göre realist bir bakis acisi degil. Okuyup, farkli bir düsünceye sahip olmak isteyen herkesin evinde olmali. 








The Queen's Vow - Christopher W. Gortner

siz de benim gibi Tarihi Roman hayrani misiniz? O zaman bu kitabi kesinlikle okumalisiniz! Ispanya'nin müslümanlari ülkelerinden 'kurtardigi' zamani anlatan hikaye. Kralice de olsan Kadin olmanin zorlugunu gördügünüz eser. Hem Savasci, hem Kralice, hem Anne, hem Es...









Icat Cikarma - Albert Jack

Biri size 'yapamazsin, basaramazsin, vazgecmelisin' mi dedi? Hemen bi kitabi okuyorsun ve tüm basarili insanlarin da ayni yoldan gectigini görüyorsun. Bu kitabin bize kattigi en önemli sey, asla pes etmeme duygusu ve düsüncesi. Kendin ol ve kendine güven. Bu eseri begenmemin diger tarafi ise cok eglenceli bir dille yazilmasi. Sanki arkadasiniz size tavsiye yeriyormus gibi. Tam hayallerinizin pesinde gitmek icin cabaliyorsaniz, bunu okumalisiniz. 

Kommentare

Beliebte Posts