Okuduklarim



Merhaba,

okuduklarim diye bir baslik actim, eminim bunun daha Bölüm'leri gelecektir, okudukca yada aklima geldikce eklemeler yapacagim.

Stolz und Vorurteil - Jane Austen

Jane Austen - Gurur ve Önyargi 

en en en sevdigim kitap diyebilirim, okudukca asla bikmayacagimi düsündügüm bir kitap.
Kendini gelistirmis güzelce kizimiz ve zengin ama gururlu erkegimizi konu alan bir hikaye. Kizimizin ailesinin durmadan utanc verici durumlara vesile olmasi yakisikli ve zengin erkegimizde kizimiza karsi bir önyargi olusturur. Bu hikayemiz de ' Kitabi kapaga göre yargilama!' olayini okuyoruz. O kadar masum, o kadar romantik bir dille anlatilmistir ki  okudunca icinde kayip olup, bazen gözlerinizden askin fiskirdigi bir roman.



Jane Eyre von Charlotte Brontë - Buch | Thalia

Charlotte Bronte - Jane Eyre

19 cu yüzyil ingilteresinde gecen bir kendini bulus ve tabii ki ask hikayesi. Jane kizimiz cok acilar cekmistir tam mutlululugu yakaladigini düsünürken kendi benligine  ve inandiklarina ihanet etmemek icin bir karar alir ve kendini parasiz bir sekilde sokakta bulur...
Kücük bir kiz cocugunun yolculugunu okumak, onunla aci cekmek, aslinda keske ona yardim edebilsem dediginiz bir kitap.


Wüstenblume - Waris Dirie | Droemer Knaur

Waris Dirie - Cöl cicegi

okul da ögretmen zoru ile okumaya basladigim bir kitapti, okuyup anlatmam gerekiyordu. Iste Ögretmenler biliyor da böyle güzel kitapler seciyor, iyi ki okumusum dedigim bir kitap.
Afrika da kadin olmanin zorlugunu hemde nasil bir zorluk oldugunu anlatan bir kitap. Bu kitabi okuduktan hayatimda birseylerin degistigini biliyorum, mücedele etmem gerektigini, okumam ve insanlarin kendisini gelistirmesi, cahillikten kurtulmasi gerektigini anladigim ilk kitap. Kesinlikle alinip hemen okunmasi gereken bir kitap.


Seytan ve Sair: John Underwood: 9789759996185: Amazon.com: Books

John Underwood- Seytan ve Sair

cok sevdigim bir arkadasim tavsiye etti, hatta zor bulunan bir kitap oldugu icin kendisi bana hediye ettigi bir kitap. Bu kitabi okuyunca aslinda propaganda ile herkesin 'kendi dogrusunu' kolayca yaratabilecegini anliyoruz. Yillarca sana ögretilen sey aslinda yalanmis, dogruyu bulmanin ne kadar zor ve tehlikeli oldugunu anladigin bir yolculuk. Okuduktan sonra acaba bugüne kadar bize ögretilenler dogru mu yanlis mi yoksa bir hayal ürünümü diye düsünmeden edemiyorsun.

Anschauen Der Alchimist Deutsch mit Untertiteln 1440 - bestnfiles


Paulo Coelho - Simyaci

okumamak icin elimden geleni yaptigim, hep okumaktan kactigim bir kitapti. Sonra ne oldu bilmiyorum ama okumaya basladim, cok zor bir kitap cünkü her sayfada düsündürüyor, sorguluyorsun, kendini ve yasadiklarini. Genc bir cocugun yolculugunu anlatiyor, kendini bulmasini, hayallerini gerceklestirmeye calismasini. Zor ve bir  o kadar size katkida bulanacak bir yapit. Okumali ve okutmaliyiz.



Kommentare

Beliebte Posts