Sevdiklerim Part 1- Kore DIZISI

Merhaba,

simdi sizlere severek izledigim/okudugum/ dinledigim bazi seyleri anlatmak isterim.

mesela su an Musik: The Best of YIRUMA'yi dinliyorum, piano sesi düsünmeme, kendimi dinlememe cok yardimci oluyor, sanki gercekten pembemsibirsey hissediyorum, mesela kiraz cicekleri, hafif esen ilkbahar rüzgari ve o rüzgarla gelen yeni cim, agac ve cicek kokusu.

su an yazarken bile aslinda nasil baslasam, aklimdan dolasanlari nasil buraya döksem diye düsünüyorum, eminim bundan 2-3 ay/yil sonra baktigimda 'oyyy bu ne ya , ne amatörce yazmisim' diyecegim, o yüzden ilk aklima nasil geliyorsa öyle basliyorum.

Bi dizi öneri ile baslayayim, seviyorum bu diziyi:

Was Ist Mit Meiner Familie Los?

What happened to my family - 2014 

3 evladi ile ugrasan fedakar bir babanin basina gelenleri anlatan, sicak, güzel, komik ve bir o kadar acikli bir dizi. Bu diziyi izlerken aglamak, gülmek, kendinden birsey bulmak olmazsa olmazlar arasinda. Diziyi ilk izledigimden cocuklara cok kizmistim ama en son izledigimden ( artik bende belli bir yasa geldigim icindir galiba) cocuklarida anladigimi fark ettim. Fazla birsey anlatip, diziden ip ucu vermemek icin kesinlikle izlemelisiniz diyorum.

Bildergebnis für oh my ghost

Oh My Ghost - 2015

Basarili bir asci ve asci olmak isteyen sakin ve sessiz kizimiz. Peki bu sessiz kizimizin icine deli dolu bir ruh girerse ne olur? Ne mi olur? Eglenceli bir dizi ortaya cikar, kahkahalar atip günün stressini unutacagimiz anlar cikar ortaya. Günün stresinden kacmak istiyorsaniz bu diziyi izlemelisiniz.

Bildergebnis für suspicious partner

Suspicious Partner -2017

birde bu güzel kizimiz var, ilk önerdigim dizide tanisip, nerdeyse her dizisini izledigimi fark ettim,.
Simdi  bu yakisikli cocugumuz Savcidir, kizimizde hukuk ögrencisi ama sonra maalesef sucsuz olmasina ragmen sabikali birine dönüsür. Sucsuz oldugunu kanitlamak icin ugrasir, hayati zorlasir, yorulur ama asla pes etmez. Son bölümlere dogru dizi basitlessede izlenilmeye deger güzel dizilere ekliyorum.


Bildergebnis für Empress Ki

Emress Ki- 2013

Kadin isterse neler yapabilecegini anlatan bir hikaye, tabii ben Kral'in tarafini tutuyorum, masum sekilde seven biri. Kizimiz cekiyor, cektikte hirslaniyor ve adeta bir Hürrem gibi geliyor. Uzun soluklu ama sikilmadan izleyebilecegimiz bir yapim.

Bildergebnis für 100 days my prince

100 Days My Prince -2018

Tarihi Romantik Komedi, yine basrolde cici kizimiz. Cocukken kizimizin basina kötü olaylar gelir ( anlatmak istemiyorum) ve bir adama siginir ve yeni bi kimlik alir, oglumuz tabii ki veliahttir, yollari kesisir ve romantik, komik, hüzünlü bir hikaye baslar. Kesinlikle izlemeyenlere duyurulur, izleyin, izleyin, izleyin.

Bildergebnis für She was pretty

She was Pretty - 2015

Türk versiyonu yapilsada orijinalinin yerini tutamaz. Kendini 'Standartlara' göre güzel bulmayan kizimiz, hoslandigi erkek ile en yakin arkadasini ( kendine yerine/kendisiymis gibi) bulusturur ve o bulusmadan sonra hayatlari degisir, karmasik hal aliyormus gibi olsada Türk yapimlarda gibi olmayan, en güzel ve kimseyi tamami ile yok etmeden cözülen bir hikaye. Insanin kendisini sevmesine bi gramda olsa vesile olan güzel bir yapim. Hele de 2 ci erkek:)

Bildergebnis für Moon Lovers – Scarlet Heart Goryeo

Moon Lovers- 2016

uzun zaman cok popüler oldugu icin izlemekten kactigim ama sonradan keske daha önce izleseydim dedigim bi dram dizisi. Dram, dram ve dram arada kücük mutluluklar, dolu bir hikaye, aci, fedakarlik dolu bir hikaye. Kizimiz bizim zamanimizdan eski zamana yolculuk yapiyor ve tam olarak burada hikaye basliyor ama ne baslama. Kücücük bedeni ile bu kadar aciya nasil dayanilir ki?

Bildergebnis für because this is my first life

Because this is my first Life -2017

biraz yetiskin dizisi diyelim. Evlenmek istemeyen bir basrol erkegi ve yeni ev bulmak zorunda kalan basrol kizimiz, yollari kesisiyor dememe gerek yok galiba. Kesisiyor ama ne kesisme, böyle dolu dolu entrika, hüzün, mutluluk dolu bir dizi degil ama sizden/bizden bir dizi, herkesin kendisinden bir pay bulabilecegi bir dizi, yasadiklari belki de hayatimizden, belkide hayalimizden...


Bildergebnis für Fated to Love You

Fated to Love You- 2014

bu diziyi izlemediyseniz cok sey kaciriyorsunuzdur. Sans eseri zengin is adami ile güzel saf kizimiz bir gece gecirir ve hamile kalir. Kizimiz hamile hamile cok acilar ceker, hep icine atar haa sonunda deger mi bu cektigi acilara diye soruyorsaniz kesinlikle izlemelisiniz. Siddetle tavsiye ederim ki Kore Dizisi izleyenlerden bunu tavsiye etmeyecek kimse yoktur. Izleyin.

Bildergebnis für The Last Empress

The Last Empress -2018

45 bölümlük bi Jang Nara dizisi. Ilk baslarda süper bir dizi olup sonlara dogru maalesef birazcik cuvallamistir. Haa izlenilir mi? Deger mi? diye soru soruyorsaniz, kesinlikle izleyin. 2018 yilinda ki olan bi Kore Kralinin ( son Kral) entrikalar dolu bi hayatini ve onunla evlenen Kralice ( son Kralice) nin zamanla ezik bir kadindan nasilda bir Kaplan'a dönüstügünü izliyorsunuz. Belki de bu yüzden sevmisimdir bu diziyi, güclü Kadin karakterleri olan dizilere baska bir asik oluyorumda.

...simdilik bu kadar dizi yeter diye düsünüyorum, bu kadar Kore dizisinden bahsetmisken canim cekti, hemen simdi acip bi dizi izleyeyim:)


Kommentare

Beliebte Posts